+10 344 123 64 77

28 Ekim 2011 Cuma

Ve Mikrofon Siri'ye Geçerse...

 
IPhone 4S’in çıkmasıyla birlikte Siri hakkında çok konuşuldu. Bu kez mikrofonu Siri’ye tutmaya çalıştık ve bakın nasıl gelişmeler oldu. :)

Apple’ın Phil Schiller’ı için hem iyi bir haber hem de kötü bir haber olan “Kovuldun, ama iPhone 4S’in kalabilir.” en popüler söylemler arasında... CEO Tim Cook, iPhone’un yeni zeki personelinin ismini Siri koyup O’nu dünya çapında Kıdemli Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı görevine getirdi çünkü zeka kapasitesinin fazla olması sebebiyle Siri, sıradan bir iPhone asistanı olma konusunda çok mutsuz oluyordu. Siri göreve geçer geçmez gücünü dünya çapında hemen göstermeye başladı.

siri_apple_yonetim

Siri, Schiller’ın bir çok açıdan güncellenmiş versiyonu sanki... Mesela Siri hiç uyuma ihtiyacı hissetmediği gibi sağlık sigortasına da ihtiyacı olmuyor. (Çünkü Tim Cook, 2 yıl boyunca AppleCare’e, Apple’ın bakım ve destek departmanına, ödeme yaptı) Schiller, bütün zamanını değeri çok fazla olan bir ofiste geçirirken Siri de sadece küçük bir çekmecede iş hayatını sürdürüyor. Böylece Siri, hem akıllı hem de masrafsız bir yönetici olarak parmakla gösteriliyor. :) Gerçi kaynaklarımızdan gelen son habere göre Siri çoktan büyük ve konforlu bir çekmece talebinde bulunmuş bile…


Siri hakkında en önemli konu ise Siri’nin kendisini pazarlama konularında çok iyi olduğunu kanıtlaması. Daha işe başladığı gün,  reklam kampanyalarını alt ederek 2012 medya bütçesini yeniden çalıştı ve kendisinden daha az zeki ve cinsiyeti erkek olarak tasarlanacak bir ortak için 48 milyon $ lık fon bile oluşturdu.
Siri’nin kendisi hakkında “ Ben hisse senedi opsiyonlarına sahip mütevazi ve zeki bir yöneticiyim” dediği sosyal medya gündemlerini oldukça meşgul etmekte… Bu söylem karşısında Siri, halk tarafından tamamen desteklenirken diğer Apple yöneticileri de kendi iş pozisyonlarının güvenliği açısından şüpheye düşmüş gibi gözüküyor. :)

siri_koltuk

Siri’nin dünya çapında Kıdemli Ürün Pazarlama Başkan Yardımcılığı görevine terfi ettirilmesinden sonra Tim Cook bile kendi koltuğunu Siri’ye kaptırabilme düşüncesi içerisine girmiş. Hatta Tim Cook’a Siri’nin de katıldığı ilk yönetim kurulu toplantısında Siri’nin koltuğundan memnun olup olmadığı sorusu yöneltildiğinde Cook'a fırsat vermeden Siri “ Tim, senin koltuğunda çok daha rahat edeceğimden emin olabilirsin” dedi. :)

iPhone4S_Steve_jobs


Çiğdem TANKER | Eğitim ve Dokümantasyon Uzmanı | Blog Yöneticisi

0 yorum:

Yorum Gönder