+10 344 123 64 77

2 Temmuz 2015 Perşembe

Sürücüsüz Araçlar Yollarda!

Birçok firma uzun zamandır sürücüsüz araç konsepti üzerinde çalışıyor. Ancak henüz yollarda yoklar. Bu çalışmaların ilk gerçek test örneği ise Google'dan geldi! İşte tüm detaylar.


Sürücüsüz Araçlar Yollarda!
Teknoloji gelişiminin son sürat devam ettiği bu yıllarda, hiç kuşku yok ki bu gelişim trafikte akıllı araçlarla da kedini gösteriyor. Araba firmaların yanı sıra Google gibi başlıca arama motorları da bu sürücüsüz yani otonomçalışan arabalar üzerinde birkaç yıldır çalışmalar yapıyor. Öyle görünüyor ki artık bu arabalar günlük hayatımıza çokta uzak noktada değiller!

Google sürücüsüz araba konusunda kararlı!

Bilindiği gibi Google, başta yapay zekâ olmak üzere birçok alanda çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu alanlardan yoğun olarak ilgilendiği kısım isesürücüsüz araba konsepti... Günümüzde artan genel dünya nüfusu ve ağır sanayi, başta ulaşım noktasında, son raddelerine doğru ilerliyor. Bu aksaklıklar ne yazık ki insan ölümlerine veya zaman ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenlerden ötürüdür ki henüz birçoğumuz için bilim-kurguolarak görünün kendi kendine giden araçlar, artık gelişimlerini gerçek hayatta devam ettirecek duruma geldiler.
15-06/28/news_inside_googlearaba.jpg

Google'ın sürücüsüz arabası yollarda!

Google, kendi sosyal medya sistemi Google+ üzerinden yaptığı bir açıklamada, kendi üretimi olan ve kendi kendine gidebilen Googlearaçlarının, California eyaleti ile sınırlı kalmak koşuluyla yollara düştüğünü açıkladı!

:: Yapay Zeka, İnsanı Yarışta Yendi!

Aslında Google, genellikle silikon vadisinde bu araçlarını sürekli aktif olarak testlere tabi tutuyordu. Ancak gerçek trafiğe çıkması için gelişim göstermesine daha vakit olduğunu açıklıyordu. Zira bu araçlar, gerçek sürücülerin gün içindeki kullanım alışkanlıklarına henüz ayak uydurmuş değildi. Ancak yapılan bu açıklama ile artık bu tip sürücüsüz araçların gerçek yollar için hazır olduğu çıkarımı yapılabiliyor.
Söz konusu açıklamanın detaylarında ise, Google sürücüsüz araçlarının California yollarında maksimum 40 km/s hız limitine tâbî bir halde yoğun olarak yer alacağı bulunuyor. Adı geçen bu araçlara birde emniyet sürücüsü eşlik edecek. Yani herhangi bir olumsuzluk durumda araca etki etmek mümkün olacak. Ama bunun dışında sürücü sadece gözlem yapmakla yetinecek.
15-06/28/news_inside_2_googlearaba.jpg

Google arabaları yolcu taşıyabilir!

Bu araçların şu an yollarda olan prototipleri sadece 2 yolcu taşıyabiliyor. Araçların hangi güzergâhları izleyeceği ya da yolcu taşıyıp taşımayacakları ise netleşmiş değil.
Bu açıklamayla beraber, yakın geleceğin de diğer alanlar gibi tamamenteknolojinin eline bırakılacağını öngörmek hiçte zor değil. Özellikle Googlegibi, başta harita servisleri olmak üzere, dünyanın her yerinden birçok veriyi işleyebilme yeteneğinin yüksek olması, bu tip sürücüsüz araçlar için hızlı bir gelişim süreci vaat ediyor.
Tüm bunların dışında ise doğrudan Google, bu sürüşlerin ne zaman artacağını veya resmi olarak tüm yollarda işe ne zaman koyulacağını şu an belirtmekten kaçınıyor. Zira hukuki olarak da sürücüsüz araçlar noktasında birçok bilinmez bulunuyor.
Ek olarak Google'ın resmi olarak sürücüsüz araba konseptini konu alanvideosunu, aşağıdaki bağlantı aracılığı ile izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder