+10 344 123 64 77

2 Temmuz 2015 Perşembe

Google, İnternetsiz Çalışacak!

Apple’ın Siri, Microsoft’un Cortana sesli asistanları, bilindiği gibi internete ihtiyaç duyuyor. Ancak Google’dan “OK, Google!” ile aktif olan asistanı için bir girişimi var!

Google, İnternetsiz Çalışacak!
Günümüzde akıllı sesli asistanlar popüler bir hale geldi. Önceleri bu alandaSiri’ye karşı dişli rakip sayısı azdı. Ancak son dönemde önce Google,Android için, sonrada Microsoft Cortana ile Siri’ye karşı baraj kurmaya başladı. Hatta kimi noktalarda özellikle Cortana, öne geçebiliyor.
Ancak tüm bu akıllı sesli asistanlar internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor.Google, bu noktada “OK, Google!” komutu ile eğlenceli bir şekilde aktif olanAndroid akıllı asistanı için çevrimdışı çalışmalar yapıyor…
15-07/02/news_inside-ok-google-android.jpg

Google, yeni sesli asistan için hazırlanıyor!

Geliştiriciler, Google’ın söz konusu APK’sı içerisinde farklı geliştirmeleri fark etmiş durumda. Bu gelişmeler, sesli asistanın bazı noktalarda artıkinternet bağlantısını kontrol etmeden ve sunuculardan komut almadan işlem yapabilmesine yönelik olmuş.
Şu an için Google tarafından böyle bir gelişmenin olacağı duyurulmuş değildi. Öte yandan bu APK değişiklikleri ile ilgilide herhangi bir açıklamaGoogle’dan gelmedi.
Google’ın bu sesli asistan kavramını offline olarak hizmete alması, hangi yetenekler için geçerli olacak sorusuna, henüz net cevap verilemiyor. Ama tahminler sadece “OK, Google!” dedikten sonra müzik aramaları, not almalar, çeşitli cihaz kontrol komutları ve benzer özelliklerin, çevrimdışı için hazırlanacağı yönünde oluşuyor. Zira esas olarak sesli akıllı asistana sorulan güncel sorular için internet bağlantısı ile sunuculardan cevap alınması gerekiyor. Eğer bu cevapların birçoğu çevrimdışı kullanım adına cihaz içine yüklenirse, bu seferde depolama sorunlarıyla karşı karşıya gelmek eleştirilere maruz kalacaktır.
Bu noktada Google'ın nasıl bir yol izleyeceği, önümüzdeki dönemlerde netlik kazanacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder