+10 344 123 64 77

6 Temmuz 2015 Pazartesi

5G'de Kore ortaklığı

5G teknolojisinin çıkış yılı olarak 2020 gösteriliyor yani halihazırda teknolojiyi kullanmak için önümüzde beş sene var. 5G konusunda  en fazla çalışma yapan şirket Samsung, ülke ise Kore. Fobito'nun haberine göre Samsung ve bir diğer Kore devi LG'nin operatör şirketi LG U+ 5G araştırmaları için ortaklık yoluna gitti. Şirketler karşılıklı olarak uzlaşma bildirisi imzalayarak işi resmiyete dökmüş bulunmakta. Fakat alanda bu kadar büyük iki şirketin bile ortak çalışma yapması süreci kısaltmıyor. Samsung da LG de 5G için süreyi 2020 olarak açıkladı.
Samsung'un zaten bu tarz konularda önde gelen teknoloji devlerinden biri olduğu aşikar. LG U+ da sektörde en tecrübeli firmalardan biri. Bu iki şirket teknoloji ve tecrübeyi birleştirerek, kullanıcı tercihlerini ve kullanıcıların uygulamalara olan eğilimlerini göz önüne alarak, yeni nesil olarak tabir edilecek 5G'nin Ar-Ge sürecinde önemli işler yapma amacında.
Samsung LG ile ortaklığı dışında, Ulaslararası Haberleşme Birliği (ITU) tarafından oluşturulmuş pek çok Ar-Ge ortaklığında yer almakta.Bu ortaklıklarla şirketin amacı 5G için gerekli yelpazeyi belirleyerek, küresel anlamda bir standardı yakalamak. Yani rahatça söyleyebiliriz ki Samsung, 5G konusunda lider olmaya kararlı.

0 yorum:

Yorum Gönder